Selecteer een pagina

Regenboog 50+ gaat van start op zondag 7 juli 2019

Nu is de Regenboog 50+ groep voor Hoorn/Westfriesland  nog in oprichting maar vanaf 7 juli gaan we van start in de Regenboogstad Hoorn.
Ruben, Pieter, Frans en Rita hebben het initiatief genomen om een sociaal netwerk voor LHBTI-ouderen te starten. Dat doen we officieel met de ambassadeur Roze 50+ Noord-Holland Joop Schermer als spreker en met vrolijke gitaarmuziek en zang van het duo Voor nou en nag es met speciaal voor LHBTI-ers herkenbare en grappige nummers.
Dat wil je horen, daar wil je bij zijn.

Het wat en waarom van de Regenboog 50+ groep
De twee roze ouderenorganisaties in de regio Vita+ en Roze Senioren WF hebben besloten om in de regio West-Friesland de samenwerking te intensiveren en een sociaal netwerk van LHBTI-ouderen te ontwikkelen. Ongewild kun je er als Roze/Regenboog oudere alleen voor komen te staan, familie is soms afwezig. We willen geen sociaal isolement maar meedoen en meepraten over de dingen waar je tegenaan loopt. Zelfredzaamheid en gezelligheid staan voorop, maar informatie-uitwisseling, een helpende hand of een goed gesprek zijn soms ook nodig. Wij willen het contact in een whatsAppgroep vormgeven onder de naam Regenboog 50+. De kleuren van de regenboog staan voor diversiteit. Om het geheel niet te log te maken beperken we de groep tot Hoorn e.o. Al onze activiteiten in West-Friesland en daarbuiten staan ook vermeld  op de website www.lhbtiwestfriesland.nl

Feestelijke start

De feestelijke openingsmiddag is gepland in Café Charlies op zondagmiddag 7 juli. Vanaf 15.00 uur ben je welkom.
Adres Café Charlies: Dubbele Buurt 4 te Hoorn. Parkeren op parkeerterrein Dubbele Buurt of bij het NS station.

Programma 

  • Gastvrouw en welkom door Rita Zwaan (Vita+)
  • Voorstellen van de initiatiefnemers: Ruben en Pieter (Stichting Roze Senioren West-Friesland) Frans (LHBTI-Westfriesland) en Rita (Vita+)
  • Officiële opening door Joop Schermer, ambassadeur van Roze 50+ Noord-Holland
  • Uitleg van de WhatsAppgroep door Frans, beheerder van de nieuwe WhatsApp groep. Aanmelding ter plekke.

De gemeente Hoorn is blij met ons en biedt de bezoekers graag een drankje en een snackrondje aan. Kom kennismaken op 7 juli, geef je op voor de Regenboog50+ groep en geniet van een gezellige middag.
Laten we hopen op een mooi begin van vele gezellige bijeenkomsten voor de Roze/Regenboogsenioren in Hoorn en omstreken.

Ruben, Pieter, Frans en Rita

 Email:regenboog50plus@ziggo.nl