Selecteer een pagina

13 augustus Roze Maandag in Hoorn

We kennen de Roze Maandag van de kermis in Tilburg, maar de Roze Maandag van de Hoornse Kermis is ook een hoogvlieger en een dag om niet te vergeten!
We beginnen met een Pride Walk om 17.00 uur.
17.00 uur Wethouder Kholoud  (Wethouder Diversiteit ) geeft het startsein aan de Pride Walk bij de Hoofdtoren (haven Hoorn) Hiervandaan wordt de meterslange Regenboogvlag door vele handen door Hoorn naar de Kermis gedragen!  De Regenboogvlag is immens groot. We hebben veel handjes nodig om hem te dragen door Hoorn.  Je hoeft je niet van te voren op te geven, maar als je betrokken bent bij een organisatie meld je dan even van te voren aan bij de organisatie Pride Walk. We maken graag kennis met je.
Helpt allen mee en kom ca. 16.30 uur naar de Hoofdtoren.Je krijgt een Regenboogherinneringsspeldje als aandenken. Tot besluit biedt de gemeente graag een  kermisborreltje aan omdat ze trots zijn op ons. Daar kunnen we toch geen nee tegen zeggen!  Komt allen en vier onze vrijheid.

LHBTI WEST-FRIESLAND

 

Wij lopen in ieder geval ook mee!

 

 

 

 

 

PRIDE 2018

Roze maandagavond, al jaren zeer succesvol, vooral aan de Dubbele Buurt. Een mooie avond voor gay-people maar ook voor hetero-people. Iedereen is welkom! De voorbereidingen voor de Pride zijn getroffen. De pers is uitgenodigd, wethouder Kholoud is gearriveerd en Anne (Gemeente Hoorn) deelt met veel plezier roze shirtjes en shirtjes uit. De Regenboogvlag wordt uitgerold en in weerwil van Buienradar schijnt de zon.

Wethouder Diversiteit Kholoud Al Mobayed (Sociaal Hoorn) opent vol enthousiasme de Pride walk. Er zijn voldoende handjes om de meterslange vlag te dragen. Ook wethouder Marjon van der Ven (VVD) helpt een handje mee.
We nemen de Regenboogvlag mee Langs de Veermanskade – Grote Oost – West – Grote Noord – Kleine Noord – richting de Dubbele Buurt. Onderweg ontmoeten we veel enthousiasme. Ook Wethouder Samir Bashara (GroenLinks) wordt gespot. Maar jammer voor hem staat hij niet op beeld.
Van de bewoners van het verzorgingshuis Westerhaven (Wilgaerden)  krijgen we een extra handzwaai.

LIEFDE MAG GEZIEN WORDEN

De Roze maandag is de opmaat voor de Roze Week Westfriesland van 6-14 oktober Onderweg worden met enthousiasme de flyers uitgereikt met het voorlopige programma.  Neem een kijkje op Roze Week Westfriesland 2018 op deze site voor meer info daarover.

 

 

 

 

 

 

De Dubbele Buurt is het einde van de Pride en het feest kan los. Als dank voor het meedoen krijgt iedereen een drankje aangeboden door de gemeente. We zijn blij met de gemeente Hoorn die daadwerkelijk laat merken ruimte voor diversiteit te willen en en daar ook iets voor over heeft.

 

Het feest in de Dubbele Buurt en op de kermis gaat verder.  Ook Café JP Coen heeft oog voor Roze kermisgasten. Voor sommigen is het wel genoeg geweest en zij kiezen ter afsluiting een traditioneel hapje in de poffertjeskraam.

Dank aan alle mensen die meegeholpen hebben deze Pride tot een succes te maken.

www.lhbtiwestfriesland.nl

Wat de pers over ons schreef:

RTVNH maakt een mooi filmpje over dit evenement: https://www.nhnieuws.nl/nieuws/229631/horinezen-lopen-pride-walk

Noord-Hollands Dagblad 11 augustus 2018