Selecteer een pagina

Landelijke organisaties

  • Orpheus

Orpheus is een landelijke vereniging voor hulpverlening bij homo en bisexualiteit in Man/ Vrouw relaties.
www.orpheus.nl  en nh@orpheushulpverlening.nl

  • Groep 7152

Een actieve vrijwilligstersorganisatie voor en door lesbische en biseksuele vrouwen.
www.groep7152.nl

  • De Kringen

Een kring is een groep homo’s, lesbo’s of biseksuelen die één keer per maand bijeenkomt, meestal bij iemand thuis. Aan de hand van thema’s wordt in de kringen over van alles gepraat, onderwerpen die direct of indirect met homo- of biseksualiteit te maken hebben. Verder kan een kring veel gezellige activiteiten ondernemen. Er zijn kringen in heel Nederland.
www.dekringen.nl

  • Het COC

COC Nederland komt al sinds 1946 op voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekse-conditie (LHBTI’s). Wij zetten ons in voor gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van LHBTI’s in Nederland en in het buitenland. COC beschikt als één van de weinige LHBTI-organisaties ter wereld over een speciale consultatieve status bij de Verenigde Naties. Het COC is actief op tal van gebieden, met het accent op jong & school, 50plus, (politieke) belangenbehartiging, veiligheid, cultuur & geloof en internationale belangenbehartiging. COC Nederland is een federatie van regionale lidverenigingen.
www.coc.nl

  • CHJC

Vereniging voor Christelijke Holebi’s (Homo/Lesbisch/Bi-seksueel)
www.chjc.nl

  • Stichting Secret Garden

Secret Garden is een stichting voor homo-/bi-seksuelen/lesbische/transgender moslims en sympathisanten, gevestigd in Amsterdam. Doel: Voorlichting bieden aan onze doelgroep (moslim of uit een ander etnisch-culturele achtergrond) over verschillende onderwerpen en activiteiten, die hen in hun leven als homo- / bi-seksueel / lesbisch / en transgender ten goede komt.
www.stichtingsecretgarden.nl

  • Kennisnetwerk LHBT Alkmaar

Op de website van de gemeente Alkmaar staat veel zinvolle LHBT- info voor Alkmaar en omgeving.
www.alkmaar.nl/Kennisnetwerk-LHBT-organisaties.html